Dekorativní pozadí stránky

HAVEL & PARTNERS se zapojila do mezinárodního projektu Distribution Law Center

HAVEL & PARTNERS se zapojila do mezinárodního projektu Distribution Law Center

Advokátní kancelář HAVEL & PARTNERS má pro oblast nastavení a úprav distribučních vztahů zkušené odborníky, kteří se tématem dlouhodobě zabývají. Zapojení do mezinárodního projektu Distribution Law Center je proto logickým vyústěním jejich dlouhodobé orientace na tuto oblast. Belgická kancelář contrast oslovila HAVEL & PARTNERS jako exkluzivního přispěvatele za Českou a Slovenskou republiku. Kancelář se tak řadí k dalším významným evropským právnickým firmám, které na projektu spolupracují.

„Projekt přichází v nejlepší možnou dobu, příští rok totiž dojde k zásadní revizi nařízení o blokové výjimce a pravidel pro posuzování tzv. vertikálních dohod. Někde půjde o liberalizaci, jinde zpřísnění. Změna se dotkne téměř všech distribučních vztahů, které bude třeba modifikovat. Bude vhodné přenastavit většinu distribučních smluv tak, aby byl v mezích soutěžního práva naplněn jejich byznysový potenciál,“ říká partner kanceláře a specialista na antimonopolní právo Robert Neruda.

Partner kanceláře Štěpán Štarha, který se zabývá mj. smluvními vztahy, k tomu dodává: „Jsme rádi, že se naše kancelář stala součástí celounijní sítě expertů, s jejichž asistencí budeme schopni navrhnout a vytvořit multijurisdikční distribuční systémy zohledňující i ty nejpřekvapivější aspekty zahraničních právních řádů.“

Kromě obou partnerů se na projektu podílí i senior advokát Radek Riedl, advokát Vladislav Bernard a další odborníci HAVEL & PARTNERS v Čechách i na Slovensku. Tento mezinárodní projekt je významný jak ze soutěžního, tak smluvního pohledu a měl by se stát vstupní bránou pro jakýkoli podnik, který chce v EU distribuovat zboží, a který tak chce činit efektivně a zároveň zcela v souladu s předpisy na ochranu hospodářské soutěže.

 

Zdroje článku

Související články